Båstad Marathon
Löparglädje
Bjäre Challenge

VÄTSKESTATIONER HALV

VÄTSKESTATION 1 (1,9 km) Torekovs hamn

En jättefin sträckning där ni springer längst med havet och fortsätter in mot Torekov samhälle. En nyhet för i år är att ni får springa in i Torekov längst med havet, inte genom själva byn.

Underlag: Asfalt

Längd: 2,0 km

Svårighetsgrad: 1, helt platt och inga backar med närheten till havet hela tiden.

 

VÄTSKESTATION 2 (4,9 km)

Torekov Golfklubb

Efter växlingen så fortsätter ni längst med havet vidare genom Torekov Camping och genom golfklubben. Fortsatt fina vyer längst med havet nästan hela tiden.

Underlag: hårdpackad grus/asfalt

Längd: 3,0 km

Svårighetsgrad: 2, helt platt men blandat grus och asfalt

 

 

VÄTSKESTATION 3 (6,4 km) Plantahagsvägen 224

En lättsprungen sträcka som går på asfalt en bit från havet utan några backar.

Underlag: asfalt

Längd: 1,5 km

Svårighetsgrad: 1, helt platt med asfalt som underlag hela tiden.

 

VÄTSKESTATION 4 (7,9 km) Norrebo hamn

En sträcka med stora inslag av trail. Ni springer längst med Skåneleden fram till Norrebo hamn och delar området med bl.a. kossorna. Ett par passager över färistor och liknande gör att det blir små inslag av annat än ren löpning. Dock en av de finaste längst med banan.

Underlag: delvis tuff terräng längst med skåneleden, en av ett par trailliknande sträckningar.

Längd: 1,5 km

Svårighetsgrad: 3 p.g.a. tuff terräng men inte direkt några backar.

 

 

VÄTSKESTATION 5 (10,4 km) Hovs Hallar

Även denna sträckning bjuder på stora inslag av trail. Ni springer längst med Skåneleden fram till parkeringen vid Hotellet vid Hovs Hallar.  Även här är kossorna ett sällskap ibland. Ett par passager över färistor och liknande gör att det blir små inslag av annat än ren löpning En nyhet 2019 som genast blev den mest uppskattade sträckan pga utsikten och naturen. Dock också en av e tuffaste sträckorna.

Underlag: delvis tuff terräng längst med skåneleden, en av ett par trailliknande sträckningar.

Längd: 2,5 km

Svårighetsgrad: 5 p.g.a. tuff terräng och en tuff avslutning med backen upp till växlingen vid parkeringen.

 

 

VÄTSKESTATION 6 (14,9 km) Våffelstugan Kattvik

Den klart längsta sträckningen där den går först uppåt en hel del för att sedan avsluta med rejäl nedförsbacke ner till våfflorna i Kattvik! Ta det försiktigt uppför för sedan väntar löpningen nedför som är rejält brant under en period. Har ni tid och ork, lyft på blicken och titta ut över Laholmsbukten och en helt sagolik vy.

Underlag: asfalt

Längd: 4,5 km

Svårighetsgrad: 5 p.g.a. lång sträckning med en rejäl uppförsbacke följt av en brant nedförsbacke. Belöningen väntar när ni växlar över nere i Kattvik och får en våffla med sylt, grädde och färska jordgubbar.

 

VÄTSKESTATION 7 (17,9 km) Norrvikens padelzenter

Från Kattvik går sträckningen längst med havet hela vägen till växlingen vid Norrviken Padelzenter. Helt platt sträckning med magisk utsikt över havet. Ni befinner er aldrig mer än 100 meter från havet under hela sträckningen.

Underlag: asfalt

Längd: 3 km

Svårighetsgrad: 1, helt platt, magisk utsikt och nu är ni nära mål!

 

VÄTSKESTATION MÅL (21,1 km) Mål nedanför Hotell Skansen i Båstad

Sista sträckningen fortsätter gå längst med havet. Ni befinner er aldrig mer än 10-15 meter från havet och kan nästan känna doften av havet. Får ni feeling längst med sträckningen är där bra platser att bada på, annars får ni vänta till målet med badet :) Denna sträckning innehåller ett par passager av färistor men annars inga som helst problem.

Underlag: hårdpackad grus

Längd: 3,2 km

Svårighetsgrad: 2 nästan helt platt men lite passager över färistor som stoppar upp löpningen något. Annars inga som helst problem. Njut av sista biten in och ta in publikens jubel när ni passerar i mål. Samla gärna hela stafettlaget och passera mållinjen tillsammans.